Print Icon
 

Nyhetsbrev april 2022

Så befinner vi oss sen en månad tillbaka i ett Europa i krig, vilket än en gång förändrat spelplanen för många. Flera av våra medlemsföretag har ägnat mycket tid åt att evakuera medarbetare från Ukraina, eller på andra sätt stöttat kollegor som utsatts. 

Underligt nog fortsätter världen att snurra och vardagen för de flesta av oss ser ut som tidigare, fast med fler fysiska möten. Möten är något som SBTA kommer att ta upp i olika sammanhang under våren, ta en titt på kalendern längre ner!


Safe Harbor Agreement/Privacy Shield/Schrems II-domen

Kärt barn har många namn brukar man säga och avtalen kring hur data på ett säkert sätt kan flyttas mellan USA och Europa har haft flera. Schrems II domen slet 2020 upp det dåvarande Privacy Shield-avtalet och gjorde oss i praktiken avtalslösa. Nu har von der Leyen meddelat att man kommit överens om ett nytt avtal. Så här säger hon i en kommentar; “This will enable predictable and trustworthy data flows between the EU and U.S., safeguarding privacy and civil liberties”. Biden sade att ramverket med EU nu “once again authorize transatlantic data flows that help facilitate $7.1 trillion in economic relationships.”
Max Schrems, som framgångsrikt utmanade det förra Privacy Shield avtalet i domstol säger att den nya skrivningen behöver ses över innan han kan uttala sig, men att de kommer att utmana även denna om de inte anser att det är tillräckligt starkt. Jurister specialiserade på Privacy-frågor menar att det nya avtalet med stor sannolikhet kommer att utmanas. 

Vi lär få tillfälle att återkomma med mer information.

  

SBTA Platinumsponsor

   
     

Kommande aktiviteter 

6 april    SBTA frukostmöte | Möten och kommunikation i förändring

Kommunikationsbyrån Humblestorm ger oss en inspirerande föreläsning; Möten och kommunikation i förändring. Efter mötet kan den som vill stanna på AW. 


7 apr    Nordic webinar | The (r)evolution of airline distribution

Endast Direkta medlemmar, dvs köpare av resor och möten!  NDC has been a permanent discussion topic within the industry for years. Here we’ll hear one perspective on the ongoing change. 


21 apr     SBTA frukostmöte | Möten & Events
Vår partner Svenska Möten delar med sig av sin rykande färska rapport om trender inom mötesbranschen. 


24 maj    SBTA Årsmöte

Äntligen dags för ett fysiskt Årsmöte i SBTA! Förutom själva Årsmötet kommer vi att ha ett samtal kring Utmaningar. Pandemin, miljödebatten och det pågående kriget i Europa är bara några av de saker som gör att vi ställs inför nya utmaningar. SBTA har bett några Travel & Meeting managers och leverantörer att dela med sig av sina erfarenheter och utmaningar. Det blir ett utmärkt tillfälle att diskutera branschens utveckling tillsammans och lära av varandra.


8-10 nov    GBTA Conference i Bryssel - SAVE THE DATE


21-22 mars 2023 är det dags för Nordic Business Travel Summit i Stockholm /NBTS - SAVE THE DATEMånga GBTA samt nordiska webinarier är kostnadsfria för SBTAs medlemmar i leverantörsledet samt för de TM som har Premium-paketet. Övriga betalar en mindre avgift.


   
     

SBTA Guldsponsorer

     

SBTA Silversponsorer

     


Njut av våren och ljuset och så ses vi framöver!

 

Hälsningar,

Lotten Fowler

General Manager, SBTA


Följ oss på Sociala Medier!