Print Icon
 

September 2021

Hej och välkommen tillbaka efter sommar och sol!   

För att underlätta för den som ska resa utomlands, har GBTA och American Airlines gått samman och erbjuder Sherpa, en ”travel planning tool” utan kostnad. American Airlines introducerade verktyget för ett år sedan och det är enkelt att använda. Du anger vilket land du är medborgare i, om du är vaccinerad, varifrån du reser och vart du ska och får därefter information om vilka restriktioner och krav som gäller i det specifika fallet. Verktyget är enkelt att använda och kostnadsfritt. Klicka här för att ta en titt; 

https://apply.joinsherpa.com/map?affiliateId=americanairlines

 

GBTA har fått en ny global styrelse, med 2 representanter från Europa; 

Mark Cuschieri, Global Travel Manager för UBS blev vald till Vice President och Jens Liltorp, Global Travel & Meetings Manager på LEO Pharma valdes till European Regional Director. Grattis till båda!

Det innebär att positionen som Chair of the European Advisory Board har blivit ledig (tidigare Mark Cuschieri). En rekryteringsprocess för att hitta en ny ordförande har inletts och kommer att pågå under hösten. Första deadline är 24 sep, då ansökningstiden går ut. Klicka här för att ansöka. Den som har funderingar kring rollen och vad den innebär kan kontakta Catherine Logan på GBTA Europa (clogan@gbta.org) eller Mark Cushieri (europe@gbta.org). Det vore jättekul med en nordisk kandidat igen, vi har ju tidigare haft både Torbjörn Erling, IKEA och Gehan Colliander, Boston Consulting Group i rollen. 


SBTA Platinumsponsor

      

   
     

Aktiviteter 

NYTT DATUM FÖLJER     SBTA möte | Framtidens arbetsplats 

Vi satsar på ett fysiskt möte på Unity Hammarby Sjöstad. Det blir en ”pre-opening” visning av lokalerna och en föreläsning om framtidens arbetsplats. 


20 okt     SBTA Öst | Omvärldsbevakning

Styrgruppen för SBTA Öst planerar för ett fysiskt möte i samband med en frukost eller lunch. Mötet inleds med en övergripande föreläsning/omvärldsbevakning av en välkänd ekonom och följs därefter av en diskussion kring läget med viktiga aktörer i branschen. Mer information om talare, tid och plats kommer inom ett par veckor. 

 

6-8 dec    GBTA Europe Conference

GBTAs Europakonferens har flyttats både i tid och rum. Än så länge finns inte så mycket information, men med stor sannolikhet kommer det finnas möjlighet att delta både fysiskt och digitalt. Konferensen kommer att äga rum i Berlin för den som har möjlighet att resa.

 

22-23 mars 2022  Nordic Business Travel Summit | NBTS 2022 
NBTS äger rum i Stockholm nästa år och vi räknar med att det blir ett hybridmöte. Vi påbörjar inom kort den mer konkreta planeringen, så får anledning att återkomma med mer information under hösten! 


Vi jobbar på ett nordiskt Showcase i oktober, den här gången kring verktyg för rapportering på hållbarhetsområdet. Information kommer att läggas på våra hemsidor, men självklart kommer även en inbjudan i mailen. Det blir för ”buyers only”, dvs köpare av resor och möten. 


Många GBTA samt nordiska webinarier är kostnadsfria för SBTAs medlemmar i leverantörsledet samt för de TM som har Premium-paketet. Övriga betalar en mindre avgift.


   
     

SBTA Guldsponsorer

                                 
     

Webinarier, Möten, Rapporter & annat av intresse

Som medlem i SBTA, antingen TM med Premium medlemskap eller som leverantör, har du tillgång till all dokumentation från webinarier och möten som hållits. Logga in på hemsidan och välj Dokumentbanken i det blå fältet. Där hittar du inspelningar och presentationer från tidigare aktiviteter, samt rapporter och mallar som kan vara av intresse.


På GBTA Hub kan du som medlem hitta arkiverade GBTA webinarier, om du råkat missa någon som du gärna velat se. 

     

SBTA Silversponsorer

                               
                                                                                   

     

Hoppas vi kan ses snart igen! Styrelsen hade ett första planeringsmöte här i augusti och 6 av 8 hade möjlighet att mötas fysiskt, helt fantastiskt! Information från styrelsen kring prioriteringar framöver kommer i nästa nyhetsbrev. 

 

Lotten Fowler, General Manager SBTA

     
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email