Print Icon
 

Juni 2020

Hej,

Först och främst vill vi rikta ett tack till våra medlemmar, som tålmodigt får mail och inbjudningar i parti och minut! Trots bistra tider (eller kanske på grund av bistra tider) händer mycket hos SBTA. Hemsidan uppdateras mer regelbundet än annars, bland annat med rapporter och information från IATA kring flyget. Där ligger även länkar till presentationer och inspelade webbmöten.
Vi fattade tidigt beslut om att de aktiviteter vi genomför nu är kostnadsfria för alla medlemmar i föreningen. Förmodligen kommer vi att behöva justera det till hösten och då ta betalt för vissa aktiviteter igen.  

Föreningens Årsmöte har genomförts digitalt och vi lyckades få in tillräckligt många röster för att det ska bli giltigt. En röstlängd kommer att läggas ut på hemsidan, för den som vill se. Alla Valberedningens förslag godtogs, vilket innebär att SBTAs styrelse nu ser ut så här (ursäkta att Rickards bild inte är uppe än, Lotten lär nytt nu när Clara slutat, så vissa saker tar lite längre tid). Vi tackar Ingemar Björk, Volvo Group, för hans engagemang under den senaste mandatperioden.

Även Valberedningen får en ny sammansättning framöver. Först och främst vill vi tacka Annika Åberg från Nordea/First Card för ett fantastiskt jobb under många år. Hon har varit en klippa i Valberedningen under de 10 år som Lotten arbetat för SBTA. Riktar även ett tack till Mikael Holmyr, SKF för hans bidrag och engagemang. Nya ledamöter blir Christina Bixo från FMV samt Fredrik Hermelin på CWT M&E.   

Salary survey skickades ut för några veckor sedan till alla TM i de fyra nordiska länderna och hålls öppen ytterligare några veckor. Vi sammanställer under sommaren och kommer ha ett underlag till er inför kommande lönesamtal i höst. Det är därför viktigt att få in svar från så många som möjligt.  
Eventuellt kommer vi ut med ytterligare en undersökning före sommaren. Igen på nordisk nivå, där vi vill undersöka hur företagen i Norden ser på resandet inför hösten. GBTA genomför en ”poll” varannan vecka på global basis, men vi skulle vilja ha mer specifik data från vår egen region.  

SBTA Platinumsponsorer

                  


   
     

Aktiviteter

4 juni     Permissible Travel Framework, webinar som erbjuds i samarbete med övriga nordiska föreningar. FESTIVE ROADs Caroline Strachan presenterar deras modell för hur man kan förbereda sig för ”the return of travel”. Inbjudan har skickats till alla medlemmar – hör av dig om du inte fått den!           


11 juni     And just like that, travel is gone! Ytterligare ett webinar i samarbete med de andra föreningarna i Norden. Entreprenören, tech-gurun och dansken Johnny Thorsen ger sin bild av hur han tror att resebranschen kommer se ut framöver. Inbjudan har skickats till alla medlemmar – hör av dig om du inte fått den!  


16 juni     The Great Reset: What you need to know about the future of work.  Webinar i samarbete med Uber for Business, där IKEAs Michelle Ciddio, Global Travel, Meeting and Sourcing Manager samtalar kring framtidens ”work and travel”. SAVE THE DATE, mer information kommer inom kort.  


17 juni     SBTAs virtuella SommarParty En inbjudan kommer inom kort!  


25 sep     
Vi bygger för närvarande på ett förmiddags-seminarie program om Hotell. Hör gärna av dig med förslag på innehåll! Vad vill ni att vi tar upp? 


6 - 8 okt
Amadeus Corporate Travel Network blir ett virtuellt evenemang och vi återkommer med mer information inom kort (endast Direkta medlemmar med Premium medlemskap). 


2 nov 
Showcase om Expense Management Tools för Direkta medlemmar.  


23-24 mars 2021 
Nordic Business Travel Summit, #NBTS2021 på Clarion Sign, Stockholm.
 


   
     

SBTA Guldsponsorer

                  

                    
     

Webinar

GBTA Webinar 


På GBTA Hub kan du som medlem hitta arkiverade GBTA webinarier, om du råkat missa någon som du gärna velat se. 


Klicka här för mer information!

     

Utbildning

Än så länge ligger GBTA:s två utbildningar i Stockholm inom Travel management (grundkursen Fundamentals och påbyggnadskursen Advanced Principles) kvar i kalendern. Vi håller ett öga på utvecklingen och om det är för tidigt att ses i augusti eller september kan de komma att flyttas fram igen. Övriga platser och datum hittar du här.

     

SBTA Silversponsorer

           

                                  

     


Stay safe! 

Lotten Fowler, General Manager SBTA

     
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email