Print Icon
 

september 2020

Hej,

Det blir ett långt nyhetsbrev, men det finns mycket att rapportera om så här i början av hösten. Det känns som om de allra flesta är åter efter semestrar samtidigt som permitteringarna fortsätter.
 
Travel Manager Salary Survey är nu klar och sammanställd. Det är 4:e året som den görs och ger en bra bild över utvecklingen över tid och över skillnader i våra nordiska länder och mellan privat- och offentlig sektor. Under juni månad genomfördes även en nordisk enkätundersökning bland våra 4 föreningars medlemmar kring hur man såg på Travel post-covid. Även den är färdig och har gått ut till våra medlemmar. Minst en uppföljande enkät kommer att göras under hösten. Vi är tacksamma för alla svar vi får in, då de ger oss ett bra underlag att arbeta utifrån.

I våras genomfördes 3 gemensamma nordiska webinarer och under hösten kommer 3 till; vi börjar med Ben Page från IPSOS Mori, följt av ett webinar om den ISO Travel Risk Management-standard som implementeras vid årsskiftet samt ytterligare ett i november. Utöver det erbjuds vårt ”lokala, svenska innehåll” som ni hittar på hemsidan och i nyhetsbreven (se nedan) 

Den nya styrelsen som tillträdde i våras har påbörjat en ”översyn” av föreningen, ett strategiarbete för att säkra SBTA på lång sikt. Pandemin har satt fokus på vikten av att ha kontroll över, och en flexibilitet i, kostnader och intäkter. Dessutom har pandemin bidragit till att även SBTA arbetar på nya sätt och vi tror på nya, andra behov från er medlemmar framöver. En enkät kommer att skickas ut med frågor kring medlemskapet och vi skulle uppskatta om ni tog er tid att besvara. Utöver det har styrelsens medlemmar pratat med representanter för de olika arbetsgrupperna i föreningen för att samla in synpunkter. Vill du göra ett medskick till styrelsen?  Kontakta antingen Lotten Fowler eller någon av styrelsens medlemmar.  

Vi är många som söker efter information om vad som förväntas ske i branschen framöver. SBTA har under augusti letat efter prognoser och rapporter, men det är tunnsått på den fronten. Här är dock en från McKinsey om ”The recovery ahead for corporate Travel”
Nya rapporter som kommer in läggs i Dokumentbanken, på medlemssidorna (2 rapporter från Skift har laddats upp; The 2020 Digital Transformation Report och Five Hotel Loyalty Trends for 2020.)   

SBTA Platinumsponsorer

                  


   
     

Aktiviteter - Klicka på respektive aktivitet för mer information och registrering

2 sep      

Nordic webinar ”Understanding the New Normal” med Ben Page, CEO på IPSOS Mori.  


9 sep      

Webbaserad utbildning i ”Effektiva Digitala Möten”. Se en kort video om utbildningen.  


10 sep     

Webinar ”Veta, vilja, våga resa - Erfarenhetsutbyte kring policyförändringar i en osäker tid”. 


25 sep     

Webinar om Hotell. Mer information kommer inom kort. 


1 okt      

Nordic webinar om ISO Travel Risk Management standarden och hur den kommer påverka branschen och resenärerna  


6-7 okt    

Amadeus Corporate Travel Network CTN goes digital och försiggår under 2 förmiddagar. Inbjudan skickas inom kort (endast Direkta medlemmar med Premium medlemskap). 


14 okt     

Webinar ”Framtidens betalningar – Hur trender, teknologi och kundbeteenden möter varandra.” 


2 nov 
Showcase om Expense Management Tools för Direkta medlemmar.  


23-24 mars 2021 
Nordic Business Travel Summit, #NBTS2021 på Clarion Sign, Stockholm.
 


   
     

SBTA Guldsponsorer

                  

                    
     

Webinar

GBTA Webinar 


På GBTA Hub kan du som medlem hitta arkiverade GBTA webinarier, om du råkat missa någon som du gärna velat se. 


Klicka här för mer information!

     

SBTA Silversponsorer

           

                                  

     

Och så sist, men inte minst – ett meddelande från SBTAs sponsor Egencia;

Egencia har nöjet att bjuda in SBTA’s medlemmar till webinaret ’Virtual Egencia Elevate 2.0’, som arrangeras live den 29 september. Talare från IATA, ISOS, Air France/KLM, Enterprise kommer bland annat dela med sig av sin expertis gällande resenärsäkerhet och trygghet vid återgång till resande. Läs mer om eventet och anmäl dig här

     

Välkommen tillbaka till en fullspäckad höst! 

Lotten Fowler, General Manager SBTA

     
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email